Francuskie śniadania w Kawiarni Cztery Pory Roku. Zobaczcie, co zjecie
- Od około dwóch tygodni oferujemy naszym gościom śniadania i jak zwykle przenosimy się we francuski klimat. Proponujemy śniadania na słodko i na słono, nieco lżejsze, jak i te bardziej sycące. Na pewno każdy znajdzie tu coś dla siebie - mówi Monika Walczyk, właścicielka kawiarni Cztery Pory Roku.
W menu znajdziemy Szakszukę z dwoma eko jajkami sadzonymi na pomidorach z chorizo, czerwoną cebulą, bazylią, szczypiorkiem, czosnkiem, świeżą paryską bagietką oraz sałatką. Na Śniadanie Szefa składają się dwie kiełbaski franfurterki, dwa eko jajka sadzone, fasolka w sosie pomidorowym, świeża bagietka z masełkiem i sezonowa sałata. Wśród wytrwanych śniadań jest również jajecznica z eko jaj na maśle z bekonem.
Na słodko zjemy Pain Perdu, czyli tosty francuskie nasączone sokiem pomarańczowym, świeże owoce i miód, a także Śniadanie w Paryżu składające się z koszyczka z croissantem i świeżą francuską brioszką oraz konfitury, miodu, masełka i soku pomarańczowego.
Kawiarnia Cztery Pory Roku serwuje śniadania codziennie, od poniedziałku do niedzieli, w godzinach 9-12. - Już od jakiegoś czasu słyszeliśmy od gości sugestie, że dobrze byłoby wprowadzić taką ofertę, więc wychodzimy wszystkim na przeciw. Widzimy, że cieszy się to dużym zainteresowaniem i bardzo nas to cieszy. Serdecznie zapraszamy - dodaje właścicielka.
Zobacz w galerii zdjęć jakie pyszności można zjeść na śniadanie
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?