Ciekawa propozycja na gastronomicznej mapie Kielc. Wkrótce rusza...Proziakarnia. Zobaczcie zdjęcia

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska
Już wkrótce na kulinarnej mapie Kielc pojawi się nowe wyjątkowe miejsce – Proziakarnia. Restauracja, jak sama nazwa wskazuje, serwować będzie pyszne, wypiekane na miejscu proziaki - czyli tradycyjne, polskie chlebki wywodzące się z Podkarpacia.

Każdy chlebek podany będzie z dodatkami. - Proziaki to rodzaj pieczywa z ponad 150-letnią tradycją. U nas serwowane będą w nowoczesnym wydaniu – zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej – mówi Monika Błoniarz, właścicielka restauracji. - Dla miłośników słodkiego proponujemy proziaki z twarożkiem, miodem oraz sezonowymi owocami, a dla tych, którzy wolą wytrawną wersję z kurczakiem lub szarpaną wieprzowiną. Przewidujemy 10 pozycji w menu oraz proziak miesiąca, więc każdy znajdzie coś dla siebie – dodaje.

Taka propozycja to nowość na kieleckim rynku gastronomicznym. Lokal ruszy lada dzień. Znajduje się przy ulicy Paderewskiego 8a.

Na miękko czy na twardo? Który sposób gotowania jaj jest lepszy?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie