Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ciekawa propozycja na gastronomicznej mapie Kielc. Wkrótce rusza...Proziakarnia. Zobaczcie zdjęcia

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska
Już wkrótce na kulinarnej mapie Kielc pojawi się nowe wyjątkowe miejsce – Proziakarnia. Restauracja, jak sama nazwa wskazuje, serwować będzie pyszne, wypiekane na miejscu proziaki - czyli tradycyjne, polskie chlebki wywodzące się z Podkarpacia.

Każdy chlebek podany będzie z dodatkami. - Proziaki to rodzaj pieczywa z ponad 150-letnią tradycją. U nas serwowane będą w nowoczesnym wydaniu – zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej – mówi Monika Błoniarz, właścicielka restauracji. - Dla miłośników słodkiego proponujemy proziaki z twarożkiem, miodem oraz sezonowymi owocami, a dla tych, którzy wolą wytrawną wersję z kurczakiem lub szarpaną wieprzowiną. Przewidujemy 10 pozycji w menu oraz proziak miesiąca, więc każdy znajdzie coś dla siebie – dodaje.

Taka propozycja to nowość na kieleckim rynku gastronomicznym. Lokal ruszy lada dzień. Znajduje się przy ulicy Paderewskiego 8a.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto