Pączkarnia Tradycyjna "Dobrze Nadziane" przed Tłustym Czwartkiem
- Myślę, że głównie chodzi o to, że wszystko w naszych pączkach jest naturalne. Używamy jajek, nie proszku jajecznego jak wiele z pączkarni w Polsce. Ale naszą siłą jest także mnogość smaków - mówi Michał Wiewióra, współwłaściciel Pączkarni "Dobrze Nadziane".
Rzeczywiście różnorodność pączków robi wrażenie. Są te tradycyjne jak dzika róża, marmolada, wiśnia czy śliwka, jak i bardziej oryginalne i egzotyczne typu kokos, toffi, adwokat, lemon twist. - Trudno stwierdzić, które są najczęściej wybierane, bo wszystko zleży od gustu klienta. Jedni wolą tradycję, a inni wolą zabawić się smakiem. Ogranicza nas tylko wyobraźnia - podkreśla współwłaściciel.
Jak "Dobrze Nadziane" przygotowuje się na Tłusty Czwartek? - Dla nas to właściwie nie jest Tłusty Czwartek, a tłusty tydzień. Już od poniedziałku zauważamy znaczny wzrost zainteresowania. I cóż - wszystkie ręce na pokład. Musimy być wyspani, pełni energii. Spiżarnia pełna i jedziemy - śmieje się pan Michał.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?