Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Pączkarni Tradycyjnej "Dobrze Nadziane" w Kielcach już są kolejki. Każdy chce kupić pyszne pączki

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska
Wideo
od 16 lat
Przy Pączkarni Tradycyjnej "Dobrze Nadziane" mieszczącej się przy ulicy Sienkiewicza 56 w Kielcach kolejki klientów to nic dziwnego. - U nas Tłusty Czwartek to właściwie tłusty tydzień - śmieje się właściciel. Zapytaliśmy, co według niego przyciąga do tego miejsca tak wiele osób.

Pączkarnia Tradycyjna "Dobrze Nadziane" przed Tłustym Czwartkiem

- Myślę, że głównie chodzi o to, że wszystko w naszych pączkach jest naturalne. Używamy jajek, nie proszku jajecznego jak wiele z pączkarni w Polsce. Ale naszą siłą jest także mnogość smaków - mówi Michał Wiewióra, współwłaściciel Pączkarni "Dobrze Nadziane".

Rzeczywiście różnorodność pączków robi wrażenie. Są te tradycyjne jak dzika róża, marmolada, wiśnia czy śliwka, jak i bardziej oryginalne i egzotyczne typu kokos, toffi, adwokat, lemon twist. - Trudno stwierdzić, które są najczęściej wybierane, bo wszystko zleży od gustu klienta. Jedni wolą tradycję, a inni wolą zabawić się smakiem. Ogranicza nas tylko wyobraźnia - podkreśla współwłaściciel.

Jak "Dobrze Nadziane" przygotowuje się na Tłusty Czwartek? - Dla nas to właściwie nie jest Tłusty Czwartek, a tłusty tydzień. Już od poniedziałku zauważamy znaczny wzrost zainteresowania. I cóż - wszystkie ręce na pokład. Musimy być wyspani, pełni energii. Spiżarnia pełna i jedziemy - śmieje się pan Michał.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: W Pączkarni Tradycyjnej "Dobrze Nadziane" w Kielcach już są kolejki. Każdy chce kupić pyszne pączki - Kielce Nasze Miasto

Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto