Słoiki - nowa restauracja na Rynku w Kielcach. Folkowy charakter, dania z domowej roboty kiszonkami [WIDEO, zdjęcia]
Lokal jest jednak bardziej elegancki, niż ten już istniejący, ma charakter typowo restauracyjny. - Tu goście nie zjedzą pizzy i podpłomyków, lecz pyszne przystawki, zupy, dania główne i desery. Karta może nie jest bardzo rozbudowana, ale proponujemy to, co lubi większość klientów - treściwe obiady, makarony, ryby, ale w niebanalnych kompozycjach - przyznaje nasza rozmówczyni. W karcie znajdziemy między innymi wśród przystawek placki ziemniaczane z gzikiem kozim, wędzoną rybą i kawiorem z polskiego ślimaka, wśród sałat - propozycję z serem kozim, winegretem malinowym, burakami ze słoika, chipsami z warzyw korzennych i orzechami włoskimi, wśród dań głównych - pierogi z kaczki z orzechami i suszonymi morelami czy stek z polędwicy wołowej z puree truflowym i smażonymi borowikami.