Restauracja Baldoria Restobar to klimat i wyśmienite jedzenie. Zjemy tu sezonowane steki oraz pizzę neapolitańską
Przypomnijmy, że jakiś czas temu informowaliśmy o zamknięciu prowadzonej przez byłego piłkarza ręcznego Karola Bieleckiego restauracji Solna12:
Miejsce niedługo stało puste, ponieważ już w połowie lutego ruszyła tu nowa restauracja. - Otworzyliśmy się w walentynki, 14 lutego. Baldoria oznacza swobodną zabawę, hulankę, luźną atmosferę i tak chcemy, żeby tutaj było - mówi Paweł Kwapisz, szef kuchni. Bardzo ciekawie prezentuje się menu restauracji. - Stawiamy na świetnej jakości mięsa. Posiadamy lodówkę do sezonowania, więc warto przetestować tutaj chociażby steka. Wkładamy ogrom pracy w to, by kielczanie spróbowali czegoś innego - dodaje szef kuchni.
Kolejną nowością jest piec do pizzy, który przyjechał do Kielc z samego Neapolu. Takie piece w Polsce są tylko trzy. - Jest się czym pochwalić. Nasza pizza jest na cieście neapolitańskim i na pewno wielu posmakuje. Poza tym w menu mamy smaczne makarony, które sami robimy, a także ciekawy wybór przystawek - podkreśla Paweł Kwapisz.
Restauracja czynna jest od godziny 9 nie bez powodu. - Mamy ofertę śniadaniową, którą lada moment jeszcze bardziej poszerzymy. Warto do nas zaglądać i warto próbować nowości - podsumowuje nasz rozmówca.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?