Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Nie żyje hrabia Jan Artur Tarnowski. Miał 90 lat

Nie żyje hrabia Jan Artur Tarnowski. Miał 90 lat

Złote Gody świętowało 14 małżeństw z Tarnobrzega [ZDJĘCIA]

Złote Gody świętowało 14 małżeństw z Tarnobrzega [ZDJĘCIA]

Polecamy

Śmiertelne potrącenie rowerzysty pod Zieloną Górą. Droga jest zablokowana

Śmiertelne potrącenie rowerzysty pod Zieloną Górą. Droga jest zablokowana

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym

Zakończyła się ekshumacja szczątków ks. Rapacza. W czerwcu zostanie błogosławionym

List otwarty organizacji pozarządowych: Hejtowi stop!

List otwarty organizacji pozarządowych: Hejtowi stop!