Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielki sukces uczniów kieleckich "garów"! Stanęli na podium w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym

Monika Kluzek
Monika Kluzek
Uczniowie kieleckich "garów" zdobyli drugie miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym w Łodzi.
Uczniowie kieleckich "garów" zdobyli drugie miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym w Łodzi. Zdjęcia: Facebook/Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im.Danuty Siedzikówny"Inki"
Uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski wzięli udział w pierwszym Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym imienia Zbigniewa Kopyckiego pod nazwą "Kuchnia roślinna". Finał odbył się w środę, 27 października w Zespole Szkół Gastronomicznych "Gastronomik" w Łodzi. Wielki sukces na konkursie odnieśli uczniowie Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach - Adam Łodej i Michał Żak, którzy zajęli II miejsce.

Do środowego finału zakwalifikowanych zostało 12 drużyn (i 4 rezerwowe) oraz 9 osób w kategorii indywidualnej. Zadaniem konkursowym każdej drużyny było sporządzenie wegetariańskiego dania gorącego z wykorzystaniem warzyw strączkowych na podstawie autorskiej receptury. W konkurencji carvingowej natomiast uczniowie wykonali prace w wybranych polskich warzywach jesiennych.

Reprezentacja kieleckich "garów", czyli Adam Łodej i Michał Żak pod opieką nauczyciela Michała Markowicza spisała się fenomenalnie. Uczniowie stanęli dziś na podium i zajęli II miejsce.

Odbywający się w Łodzi konkurs był hołdem dla Zbyszka Kopyckiego, absolwenta tamtejszego Zespołu Szkół Gastronomicznych "Gastronomik".

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto