Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

60 worków śmieci zebrano nad rzeką Nurzec

NOWE
60 worków śmieci zebrano nad rzeką Nurzec

Patryk Pietrasiak świętuje 100 bramek w barwach AKS SMS Łódź

Patryk Pietrasiak świętuje 100 bramek w barwach AKS SMS Łódź

Polecamy

Wypadek na skrzyżowaniu w Kielcach. Dwie osoby trafiły do szpitala

Wypadek na skrzyżowaniu w Kielcach. Dwie osoby trafiły do szpitala

Uzależnienie od seksu dotyka nie tylko mężczyzn. To bardzo wstydliwy problem

Uzależnienie od seksu dotyka nie tylko mężczyzn. To bardzo wstydliwy problem

Samoopalacz zapewni piękną, brązową skórę bez zbędnego wysiłku. Jak go nakładać?

Samoopalacz zapewni piękną, brązową skórę bez zbędnego wysiłku. Jak go nakładać?