Ruszyły kultowe w Kielcach "Lody ze Złotej". Tradycyjne, rzemieślnicze lody w zachwycających smakach

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
W miniony wtorek, 30 marca, po zimowej przerwie ruszyła w Kielcach Cukiernia „Lody ze Złotej”. Do zaoferowania ma lody z tradycjami, wykonywane ręcznie na naturalnych składnikach. Wprowadzone zostały też dwa nowe smaki, które co jakiś czas będą się zmieniać.

- Do listopada mieliśmy otwarte, później była zimowa przerwa i znów wracamy z naszymi lodami. Zaczęła się wiosna, co zdecydowanie czuć. Ostatnie dni pokazały, że jest naprawdę ciepło, a klienci są spragnieni i lodów i spacerów – mówi Jacek Poniewierski z Cukierni „Lody ze Złotej”.

W lodziarni pojawiły się wraz z wiosną nowe smaki – śliwka z cynamonem oraz masło orzechowe. - To nowości chwilowe, ponieważ dwa smaki są zmieniane co jakiś czas. Już pracujemy nad nowymi smakami, tak by regularnie zaskakiwać klientów – dodaje nasz rozmówca.

„Lody ze Złotej” są już kultowe. To rodzinna firma z tradycjami cukierniczymi sięgającymi 1947 roku. - Nasze lody wyróżnia rzemieślnicza produkcja oraz naturalne składniki. To też serce, które wkładamy w nasze lody – mówi Jacek Poniewierski.

Lody zjemy w dwóch lokalizacjach w Kielcach - przy ulicy Złotej 20 oraz Klonowej 55a lokal c.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie