Restauracja Blue już działa w Kielcach. W menu consomme grzybowe, nerki cielęce, tatar i świetne wina. Zobacz zdjęcia i film

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska

Wideo

Udostępnij:
Nowa restauracja Blue już działa przy ulicy Solnej 4b/6u w Kielcach. Zjemy tu dania kuchni europejskiej i napijemy się dobrego wina lub drinka. Całość dopełnia wnętrze w bardzo eleganckim, a przy tym kameralnym klimacie. Zobaczcie zdjęcia.

Consomme grzybowe, nerki cielęce, tatar i świetne wina. Restauracja Blue już działa w Kielcach

Consomme grzybowe, filet z kaczki z puree z selera w sosie czekoladowo-malinowym z chipsami z pietruszki czy nerki cielęce – to tylko część menu, które zaskoczy i zadowoli nawet największych smakoszy. O jakość dań dba szef kuchni Michał Musiał. - Na przystawkę proponujemy też tatar z jelenia. Jeśli chodzi o zupy to oferujemy między innymi krem z kalarepy, żurek krem, w gronie sałatek znalazła się sałatka ze świeżym szpinakiem czy arbuzem i szparagami. Na główne danie można zamówić chociażby żeberka cielęce, stek z tuńczyka, filet z sandacza, a na deser konstrukcję ptasiego mleczka, ravioli z mango i parfait z malinami – wylicza kucharz.

Aby jednak przekonać się, jak smacznie zjemy w Blue trzeba po prostu tu przyjść i odbyć kulinarną podróż. Dużą uwagę zwraca także wystrój lokalu. Jak sama nazwa wskazuje, w restauracji Blue pojawiły się elementy o kolorze blue, czyli niebieskim. Dodatkowo nowoczesne wnętrze wypełniło drewno, eleganckie kanapy oraz elementy dekoracyjne - drut i mosiądz.

Blue to też świetne miejsce na popołudniowego czy wieczornego drinka. W restauracji są się wina niespotykane, z bardzo dobrych regionów, rekomendowane przez firmę, która dostarcza wina do najlepszych restauracji w Polsce - firmę Winne Pola.

Jak podkreśla sam właściciel, Robert Pasiek, który jest także właścicielem Hotelu S7 - Blue to połączenie wędrówki kulinarnej wraz z dobrym winem, czy dobrym drinkiem. Myślę, że wszystko, co będzie można tu spotkać, da państwu radość.

Restauracja Blue czynna jest codziennie od godziny 12 do 22.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Restauracja Blue już działa w Kielcach. W menu consomme grzybowe, nerki cielęce, tatar i świetne wina. Zobacz zdjęcia i film - Echo Dnia Świętokrzyskie

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie