Pyszne gotowanie w kieleckiej Wegemanii
Na początek panie z Klubu Modnej Babeczki towarzyszyły właścicielce i szefowej kuchni, Monice Strząbale w przygotowaniu nie tylko pięknie wyglądających, ale tak też smakujących przystawek w postaci między innymi boczniaków z czosnkiem z piekarnika posypanych szczypiorkiem, cykorii z pastą z tofu, kurkumy i czarnej soli, sałatki cezar z tofu i żurku z kiełbasą wegańską, w której mięso zastępuje z powodzeniem soczewica i kasza jaglana.
Osobiście, panie od podstaw przygotowały pierogi nadziewane bobem, które także wszystkim bardzo smakowały. W trakcie degustacji po raz kolejny okazało się, że świąteczne biesiadowanie bez mięsa może być bardzo udane, a jak twierdzą znawcy tematu także i przede wszystkim zdrowe. Bistro Wegemania istnieje od 6 lat i podobne spotkania odbywały się tu regularnie. Środowe było powrotem do kilkuletniej tradycji przerwanej przez covidową pandemię.
iPolitycznie - 300 milionów Putina by skorumpować Świat
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?