Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mózg cielęcy i przepona wołowa na kieleckiej Sienkiewce. Zobacz, co można zjeść w food truckach

Paulina Baran
Paulina Baran
W sobotę, 19 października kielecka "Sienkiewka" wypełniona była ludźmi, którzy mieli ochotę spróbowania "ulicznego jedzenia". Na chętnych czekało dwadzieścia cztery food trucki z kuchnią ze wszystkich stron świata. Oprócz tych bardziej znanych potraw znaleźć można było wiele dań, których nie każdy odważyłby się spróbować. W jednym z food tracków był na przykład żur na płuckach, kanapka z płucami cielęcymi lub z przeponą wołową, a nawet... mózg cielęcy w grzance.



Piękne sobotnie słońce sprawiło, że chętnych do spróbowania nowych smaków absolutnie nie brakowało. Przyglądając się spacerującym ludziom, bardzo rzucała się w oczy duża liczba panów  z wózkami dziecięcymi. Co ciekawe, panowie raczej nie byli ze swoimi żonami lecz wybrali się na dobre jedzenie z "kuplami".

To już ostatni w tym sezonie  Street Food Festival. Goście mają okazję spróbować takich potraw jak:  hiszpańskie churros, amerykańskie burgery, belgijskie frytki, hot dogi, meksykańskie burrito, pad thai i azjatyckie pierożki na parze, polskie pierogi i wiele innych pyszności. 

W niedzielę, 20 października kolejny dzień festiwalu. 

ZOBACZ TAKŻE:
Fod trucki zaparkowały w Kielcach. Czekają potrawy ze wszystkich stron świataStreet Food Polska Festival - zakończenie sezonu (MENU)Rusza Street Food Polska Festival w Kielcach - zakończenie sezonu food truckowego. Będzie mnóstwo atrakcji!

>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH
W sobotę, 19 października kielecka "Sienkiewka" wypełniona była ludźmi, którzy mieli ochotę spróbowania "ulicznego jedzenia". Na chętnych czekało dwadzieścia cztery food trucki z kuchnią ze wszystkich stron świata. Oprócz tych bardziej znanych potraw znaleźć można było wiele dań, których nie każdy odważyłby się spróbować. W jednym z food tracków był na przykład żur na płuckach, kanapka z płucami cielęcymi lub z przeponą wołową, a nawet... mózg cielęcy w grzance. Piękne sobotnie słońce sprawiło, że chętnych do spróbowania nowych smaków absolutnie nie brakowało. Przyglądając się spacerującym ludziom, bardzo rzucała się w oczy duża liczba panów z wózkami dziecięcymi. Co ciekawe, panowie raczej nie byli ze swoimi żonami lecz wybrali się na dobre jedzenie z "kuplami". To już ostatni w tym sezonie Street Food Festival. Goście mają okazję spróbować takich potraw jak: hiszpańskie churros, amerykańskie burgery, belgijskie frytki, hot dogi, meksykańskie burrito, pad thai i azjatyckie pierożki na parze, polskie pierogi i wiele innych pyszności. W niedzielę, 20 października kolejny dzień festiwalu. ZOBACZ TAKŻE: Fod trucki zaparkowały w Kielcach. Czekają potrawy ze wszystkich stron świataStreet Food Polska Festival - zakończenie sezonu (MENU)Rusza Street Food Polska Festival w Kielcach - zakończenie sezonu food truckowego. Będzie mnóstwo atrakcji! >>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH Dawid Łukasik
W sobotę, 19 października kielecka "Sienkiewka" wypełniona była ludźmi, którzy mieli ochotę spróbowania "ulicznego jedzenia". Na chętnych czekało dwadzieścia cztery food trucki z kuchnią ze wszystkich stron świata. Wśród tych bardziej znanych potraw, znaleźć można było wiele dań, których nie każdy odważyłby się spróbować. W jednym z food tracków był na przykład żur na płuckach, kanapka z płucami cielęcymi lub z przeponą wołową, a nawet... mózg cielęcy w grzance.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto