Festiwal smaku nieustannie budzi spore emocje, a wiele osób czeka na kolejne edycje z niecierpliwością. To świetna okazja, by przetestować umiejętności kucharzy w restauracjach oraz spróbować wyjątkowe potrawy w degustacyjnych, ale wciąż sycących porcjach.
Tym razem do akcji dołączyli restauratorzy z Kielc, Skarżyska-Kamiennej, Końskich, Łopuszna i Buska-Zdroju. Podczas tej edycji za zestaw przystawka i danie główne zapłacimy 30 złotych, za deser 11 złotych, a za drinka 13 złotych.
W Restauracji Kieleckiej jest pysznie i po polsku. - Na przystawkę proponujemy sałatkę z szynką parmeńską, awokado, grejpfrutem i sosem balsamicznym. Myślę, że to idealne danie na tę pogodę – mówi Aniela Czerwiec z Restauracji Kieleckiej.
W roli dania głównego występują policzki wieprzowe, kaszotto warzywne z kaszy pęczak, sos burgundzki, blanszowane kurki. - Zawsze stawiamy na polską kuchnię, bo wiemy, że bardzo smakuje klientom – dodaje Aniela Czerwiec.
Na deser tartaletki z puddingiem śmietankowym i konfitura jagodowa. Drink to Pink Gin. - to lekka nutka goryczy w ciekawym połączeniu z grenadiną i śmietaną – zachęcają pracownicy restauracji.
W Restauracji Kieleckiej spotkaliśmy klientki, które spróbowały już przystawki i czekały na danie główne. - Było naprawdę pysznie. Z przystawki jestem bardzo zadowolona i ciekawa jestem dania głównego – mówiła pani Martyna Stępień. - Myślę, że festiwalowe propozycje to fajna alternatywa. Można spróbować coś innego i zostać zaskoczonym – dodała.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?