W Kielcach ruszył Dom Strawy. Pierwsze na świecie burgery opalane ogniem smoka!
"Dom Strawy" ruszył tuż przed Świętami Wielkanocnymi przy ulicy Tarnowskiej 40 w Kielcach. Klienci od tego czasu dopisują. Nie ma się czemu dziwić - sam pomysł jest bardzo ciekawy, a i córka właścicieli robi im niesamowitą reklamę. Dziewczynę na Tik Toku obserwuje aż ponad 700 tysięcy osób! Zobaczcie jej materiały na temat rodzinnej burgerowni:
Skąd taki pomysł na biznes? - Takie burgery zacząłem robić siedem lat temu dla znajomych. Smakowało im, namawiali, namawiali, więc postanowiłem w końcu otworzyć lokal. To zupełnie coś innego. To wygląda jak klasyczny burger, ale przyrządzany jest w zupełnie innej technologii. Mięso nie jest smażone, a robione metodą sous vide - mówi Rafał Moszczyński, właściciel.
Podkreśla, że w taki sposób burgery robi się głównie pasjonacko w domach i być może nielicznych burgerowniach. Jednak to w "Domu Strawy" są jedyne na świecie burgery opalane ogniem smoka. O co chodzi? - Po pierwsze nasze burgery nie są spłaszczonym plackiem, a mają kształt, którego nigdzie indziej nie znajdziemy. Po drugie po przygotowaniu mięsa metodą sous vide my opalamy je opalarką w kształcie głowy smoka. Projekt został opracowany przez mojego siostrzeńca, a następnie wydrukował go mój były uczeń ze szkoły językowej, wszystkie elementy zostały złożone, wyszpachlowane i pomalowane. Ten smok powstawał mniej więcej rok czasu. Najważniejszy jest jednak smak - podkreśla właściciel.
Zobaczcie zdjęcia i film z jedynej w swoim rodzaju burgerowni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?