MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

ZUS wypłaca 800 plus na nowy okres świadczeniowy

NOWE
ZUS wypłaca 800 plus na nowy okres świadczeniowy

Dni Rawy Mazowieckiej 2024. Zobaczcie jak bawiono się na koncertach gwiazd

NOWE
Dni Rawy Mazowieckiej 2024. Zobaczcie jak bawiono się na koncertach gwiazd

Polecamy

Nowy dyrektor szpitala psychiatrycznego w Żurawicy

Nowy dyrektor szpitala psychiatrycznego w Żurawicy

Ostrzeżenie przed burzami wydali Poddębicko-Łęczyccy Łowcy Burz. Jakie szczegóły?

Ostrzeżenie przed burzami wydali Poddębicko-Łęczyccy Łowcy Burz. Jakie szczegóły?

Z promilami i zakazem... za kierownicą. Kolejni nieodpowiedzialni kierowcy

Z promilami i zakazem... za kierownicą. Kolejni nieodpowiedzialni kierowcy