Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Cheerleaderki spod Krakowa na mistrzostwach świata w Orlando

Cheerleaderki spod Krakowa na mistrzostwach świata w Orlando

Wielu ludzi nad Lubianką pierwszego maj. Korzystali z pięknej pogody [ZDJĘCIA]

Wielu ludzi nad Lubianką pierwszego maj. Korzystali z pięknej pogody [ZDJĘCIA]

Polecamy

Przegląd prasy ze Szczyrku w kwietniu

Przegląd prasy ze Szczyrku w kwietniu

Przegląd kwietnia w Stroniu Śląskim

Przegląd kwietnia w Stroniu Śląskim

Przegląd kwietnia w Pieńsku

Przegląd kwietnia w Pieńsku