Cukiernia Beza działa w Kielcach od czwartku, 15 kwietnia. - Któregoś dnia podczas rozmowy z koleżanką Laurą stwierdziłyśmy, że fajnie byłoby otworzyć takie miejsce, bo jest duży potencjał. Oczywiście troszkę nam to zajęło, bo trzeba było znaleźć odpowiedni lokal, urządzić go. Remont trwał od sierpnia, więc dość długo, ale jesteśmy już otwarci i zapraszamy – mówił Katarzyna Piwońska-Pisarczyk, która wraz z bratem jest właścicielką cukierni.
W asortymencie cukierni głównie znajdziemy ciasta bezowe, jak sama nazwa wskazuje. - To między innymi mini bezy Pavlova, torty bezowe czy tarty z bezą. Ale mamy także inne produkty – serniki, ciasta typu miodownik, brownie, ptysie, blok czekoladowy, ciastka. Wszystko to jest produkowane na naturalnych składnikach z prawdziwej czekolady. Ciasta i wszystkie dodatki od podstaw robimy same na miejscu, czy to karmel czy konfitury. Nie korzystamy z gotowych składników – podkreśla Laura Kiwiorska, która pracuje w Bezie. - Stawiamy na naturalność oraz najwyższą jakość.
Cukiernia już od pierwszego dnia cieszyła się ogromnym zainteresowaniem, co zaskoczyło obie panie. - Rzeczywiście najczęściej klienci kupują bezy. Jeśli mają do wyboru zwykłą tartę a tę z bezą, wybierają tę drugą. Nie kojarzymy, aby w Kielcach była druga cukiernia, która głównie opierałaby się na bezach, więc w tym jest nasza siła – dodaje Laura Kiwiorska.
Cukiernia Beza czynna jest od wtorku do niedzieli. - Na razie w poniedziałki jest zamknięte, ale myślimy, że z czasem się to zmieni. Nie spodziewałyśmy się, że będzie aż taki ruch i jesteśmy zaskoczone. W niedzielę wyprzedałyśmy całą witrynkę – cieszą się obie panie.
Od wtorku do piątku cukiernię można odwiedzać w godzinach od 10 do 19, w weekendy od 10-15.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?