MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szczaw, którego zbiory rozpoczynają się właśnie w maju jest...
fot. JuliaLototskaya / GettyImages

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szczaw nie dla każdego

Szczaw, którego zbiory rozpoczynają się właśnie w maju jest bogaty w witaminę C, żelazo oraz beta-karoten. Tuż obok botwinki, jest on najbardziej kojarzony z wiosennymi zupami, najczęściej bowiem wykorzystujemy go do gotowania zupy szczawiowej. Ze względu na zawartość kwasu szczawiowego powinny unikać go osoby mające problem z nerkami, sercem, stawami, a także ze zwiększonym ryzykiem rozwoju osteoporozy.

Zobacz również

Duży Rynek w Świeciu zakwitł w parasole. Jest pięknie - zobacz zdjęcia!

Duży Rynek w Świeciu zakwitł w parasole. Jest pięknie - zobacz zdjęcia!

Nowe ceny biletów na basen letni w Brzegu. Ile zapłacimy?

Nowe ceny biletów na basen letni w Brzegu. Ile zapłacimy?

Polecamy

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

HIT DNIA
Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru