Festiwal smaku nieustannie budzi spore emocje, a wiele osób czeka na kolejne edycje z niecierpliwością. To świetna okazja, by przetestować umiejętności kucharzy w restauracjach oraz spróbować wyjątkowe potrawy w degustacyjnych, ale wciąż sycących porcjach.
- Ruszył 9. edycja Festiwalu Smaku. Co zjemy? Menu
Ruszył Festiwal Smaku. Które świętokrzyskie restauracje biorą udział? Sprawdź! [LISTA]
Tym razem do akcji dołączyli restauratorzy z Kielc, Skarżyska-Kamiennej, Końskich, Łopuszna i Buska-Zdroju. Podczas tej edycji za zestaw przystawka i danie główne zapłacimy 30 złotych, za deser 11 złotych, a za drinka 13 złotych.
Oferta Irish Pub w Kielcach zaskakuje, ale tylko pozytywnie. - Na przystawkę proponujemy aromatyczną zupę z marchewki i mango z krewetką tygrysią. Na danie główne z kolei – stek wołowy marynowany w whiskey z frytkami z marchewki – wymienia Dmytrii Bohat, barman w Irish Pubie.
Nie brakuje również deseru oraz drinka dla koneserów naprawdę dobrych trunków. - Na Lemon Whiskey składa się 40 mililitrów Tullmore, sok z cytryny, syrop cukrowy oraz kruszony lód. Zachęcamy także do spróbowania naszego deseru, czyli musu czekoladowego na Guinnessie z bitą śmietaną i lodowymi porzeczkami. W sam raz na gorące dni – podkreśla Dmytrii Bohat.
- Są już pierwsze zamówienia, ale i rezerwacje. Od poniedziałku działamy pełną parą i z pierwszych opinii wynika, że klienci są zadowoleni – dodają pracownicy Irish Pubu.
COMPONENT {"params":{"is_photo":"1","ids":[2407]},"component":"promoted"}
COMPONENT {"params":{"is_photo":"1","ids":[2409]},"component":"promoted"}
COMPONENT {"params":{"is_photo":"1","ids":[2411]},"component":"promoted"}
COMPONENT {"params":{"is_photo":"1","ids":[2413]},"component":"promoted"}
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?