Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

10. urodziny restauracji Burger&Co w Kielcach! Na gości czekają wyjątkowe niespodzianki. Zobacz film i zdjęcia

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska
Wideo
od 16 lat
Przed znaną kielecką restauracją – Burger&Co – wyjątkowa rocznica. Lokal obchodzi swoje dziesiąte urodziny. Z tej okazji zaprasza gości na specjalne, urodzinowe menu. Będą burgery w bardzo atrakcyjnych cenach i darmowy drink. Zobaczcie film i zdjęcia.

10. urodziny restauracji Burger&Co w Kielcach! Na gości czekają wyjątkowe niespodzianki

Burger&Co znajduje się przy ulicy Sienkiewicza 11. - Już w najbliższy piątek, 15 września, nasza restauracja obchodzić będzie dziesiąte urodziny. Wszystkie burgery z naszej oferty będą w tym dniu w wyjątkowej cenie 20 złotych. Dodatkowo każdy z gości do swojego zamówienia otrzyma darmową lampkę prosecco lub wybranego shota – zaprasza Milena Serafin, menadżer i współwłaścicielka restauracji Burger&Co.

Dziesięć lat minęło niezwykle szybko, ale przez ten czas sporo się zmieniło. - Zaczęliśmy w piątek 13-go przy ulicy Bodzentyńskiej. I pomimo że wiele osób mówiło, że to pechowy dzień, to okazało się zupełnie inaczej. Początkowo w naszym menu było zaledwie kilka rodzajów burgerów, obecnie jest ich kilkanaście. Poza tym poszerzyliśmy naszą ofertę również o inne dania – kuchnię meksykańską, placki alzackie, menu dla dzieci. Mamy alkohol, którego wcześniej nie było. Wprowadziliśmy także bogatą ofertę śniadaniową – wymienia współwłaścicielka.

Dodaje, że z dniem otwarcia, Burger&Co było pierwszą prawdziwą burgerownią. - Burgery oczywiście pojawiały się już w innych restauracjach, ale my jako pierwsi byliśmy lokalem nastawionym głównie na to danie. Obecnie burgerowni w samych Kielcach jest mnóstwo, więc wyszliśmy do klientów z poszerzonym menu. Ale nazwa mówi sama za siebie i goście wciąż kojarzą nas właśnie z burgerami – tłumaczy Milena Serafin.

Jeśli mowa o gościach to tych tu nie brakuje. - Przetrwaliśmy pandemię, choć było trudno. Teraz z powodów ekonomicznych też łatwo nie jest, ale jak widać radzimy sobie. Pokazuje to minione dziesięć lat. Co ważne, staramy się stawiać na jakość produktu. Burgery robimy sami od podstaw – mięso zamawiamy od lokalnego dostawcy, mielimy je na miejscu. Frytki również mamy z prawdziwych ziemniaków, które specjalnie dla nas uprawiane są pod Krakowem. Nasi goście to czują i dlatego są z nami już od lat. Pojawiają się też nowe osoby, które z nami zostają – podsumowuje nasza rozmówczyni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto