Wszyscy przybyli podkreślali, że nie wyobrażają sobie innego sposobu odżywiania. Ich zdaniem weganizm to samo zdrowie. - Ja prowadzę taki styl życia, zgodny z harmonią od trzydziestu lat - mówił Dariusz Olszewski założyciel kuchni. - To stereotyp, że takie potrawy są drogie i wymagają czasu. Wiele jest bardzo prostych, a przede wszystkim sprzyjają zdrowiu. Najważniejszą rzeczą jest picie przy tym dużej ilości wody w ciągu dnia, a jeśli kogoś nie stać na to, żeby całkowicie zrezygnował z jedzenia mięsa i wędlin, to chociaż niech je ograniczy.
Podobne zdanie miała druga wspołzałożycielka kuchni Ewa Wiśniewska Zduniak. - Mamy coraz więcej zwolenników, spotykamy się regularnie, ja pozbyłam się trądziku i wielu innych dolegliwości, czuję się młodo i rześko. Razem oglądamy filmy, zapraszamy na nasze spotkania lekarzy, dyskutujemy, opowiadamy o tym, co ugotowaliśmy.
W czasie spotkania można było spróbować kotlecików jaglanych, pasztetu z soczewicy, bezmięsnego bigosu i wiele innych smołyków.
Dymitr Mierzejewski i Monika Rogulska opowiadali, że nie wyobrażają sobie powrotu do jedzenia mięsa. - Ta kuchnia likwiduje wiele schorzeń - mówili.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?