Krótka karta, dania różnorodne, bazujące na sezonowych, a także regionalnych produktach - od pazibrody po zupę z topinaburu - takie mają być Koronne Smaki. - Nie stawiamy sobie granic, nie określamy się typowo pod żadną kuchnię. Naszym gościom chcemy zaoferować niebanalne połączenia, również z elementami kuchni molekularnej - mówi właścicielka Karolina Sobierajska.
W menu znajdziemy między innymi wieprzowinę długo pieczoną, rostbeft brazylijski, pazibrodę, zupę z topinamburu, różnego rodzaju sałatki, kanapki na wynos, a także kilka oryginalnych deserów, jak na przykład lody powstające w oparach ciekłego azotu czy „czekoladową kulę” podwędzaną whisky. Klienci znajdą także dania na bazie lub z dodatkiem wyrobów regionalnych, takich jak ser kozi zakamieński czy uznana szydłowska śliwka. Wszystkie te specjały przygotowywane będą przez Mariusza Putka, ucznia kulinarnego Mistrza Świata Jean’a Bosa, a także Roberta Harny, założyciela Warszawskiej Akademii Kulinarnej.
Do picia również kilka niestandardowych propozycji. - Oprócz typowych napojów, zarówno ciepłych, jak i zimnych i pełnej gamy alkoholi, znajdą się u nas wina sandomierskie, nalewki sprowadzane z okolic Rzeszowa, smoothie ze świeżych owoców - wymienia właścicielka lokalu.
Restauracja jest dwupoziomowa, nowocześnie urządzona, utrzymana w ciepłych tonacjach beżu, szarości, z elementami ożywiającej czerwieni. Elegancka, ale nie przytłaczająca - taki też był zamysł właścicielki. - Zależało mi na stworzeniu przytulnego miejsca, w którym każdy będzie się czuł dobrze i swobodnie - mówi Karolina Sobierajska.
Na piętrze oprócz długiego stołu, przeznaczonego w dużej mierze na grupowe, rodzinne spotkania, znajduje się także kącik do zabawy dla dzieci.
Restauracja rusza już w poniedziałek, 16 maja. Będzie czynna od 9 do ostatniego klienta.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?