Najgorsi klienci w restauracji. Nie chcesz być tymi ludźmi! [PRZEGLĄD]

Przemysław ZiemichódZaktualizowano 
Wśród pracowników gastronomii krążą anegdoty o gościach, którzy odpytują obsługę z historii restauracji, albo pytają, z której zagrody pochodzi krowa użyta do ich steku. Takich “tajemniczych klientów” łatwo zidentyfikować. To osoby, które przychodzą, by sprawdzić jakość obsługi i ich wiedzę ze znajomości krzywizny widelca. Niewielu klientów potrafi być aż tak denerwującymi. Aż trudno uwierzyć, że ten typ klienta jest tylko nieco lepszy od 7 pozostałych w naszym zestawieniu. Pixabay.com
Wiecznie marudni, roszczeniowi, aroganccy. Uważają, że świat należy do nich, a kelnerki są ich własnością. Ich dzieci demolują bez skrępowania lokal, oni dzielą rachunek na milion części i wyrzucają z dania wszystkie pojedyncze składniki, które im nie pasują. Tak w restauracji zachowują się warszawiacy. Kliknijcie w zdjęcie, aby przejść do galerii.

Wideo

polecane: Flesz: Czy grozi nam katastrofa klimatyczna?

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

2019.03.28 09:44:07

W dobrych restauracjach są wydzielone sale dla rodzin z małymi dziećmi lub jest kilka sal i salek iw takiej sytuacji rodziny z dziećmi umieszcza się w jednej odrębnej sali czy salce.

Rodzice odpowiadają za swoje dzieci i jeśli są dobrze wychowani powinni myśleć o innych, którzy chcą w spokoju zjeść obiad. Swoje dzieci powinni nauczyć odpowiedniego zachowania (Baronowa Rothschildowa twierdzi, że dziecko w wieku 4 lat powinno znać etykietę i jej przestrzegać) lub prowadzać dzieci tylko do tych restauracji, w których mogą się z dziećmi odseparować.

Obowiązkiem kelnera jest zdecydowane i stanowcze reagowanie na sytuacje, w których dzieci przeszkadzają innym ludziom.

Żyjemy niestety w takich czasach, że jeśli chcemy zjeść w godnych warunkach obiad w restauracji musimy starannie ją sobie dobrać (zapewne po długich poszukiwaniach), tak by spełniała wszystkie warunki dobrej restauracji.

2019.03.28 06:45:04

To nie Warszawiacy tylko ci którzy tu przyjechali ze Wsi, to oni tacy są.

2019.03.27 07:38:27

Nie podoba się praca w restauracji? Można zostać AKOŁT MANADŻEREM w jakimś KORPODUPO PROPTY SELEZ SHLOMO ROZENKRANZ RAPPAPORT WHOROWITZ KOPRYJSZYN...

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3