Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bake a Cake w Kielcach - działa pracownia wypieków artystycznych. Sprawdź, jakie słodkości tu powstają [GALERIA]

(imo)
W fantazyjnych kształtach, na bazie świeżych i naturalnych produktów - takie torty i inne słodkości powstają w królestwie Benity Nowak, która otworzyła przy ulicy Dużej w Kielcach pracownię Bake a Cake.
W fantazyjnych kształtach, na bazie świeżych i naturalnych produktów - takie torty i inne słodkości powstają w królestwie Benity Nowak, która otworzyła przy ulicy Dużej w Kielcach pracownię Bake a Cake. Dawid Łukasik
W fantazyjnych kształtach, na bazie świeżych i naturalnych produktów - takie torty i inne słodkości powstają w królestwie Benity Nowak, która otworzyła przy ulicy Dużej w Kielcach pracownię Bake a Cake.

To pracownia wypieków artystycznych - wszystkie słodkości, jakie w niej powstają, mają nie tylko dobrze smakować, lecz także cieszyć oko. - Wykonuję przede wszystkim torty okolicznościowe, lecz także ciasta, babeczki, smakołyki na tak zwane „słodkie stoły”. Zwracam szczególną uwagę na jakość produktów. Nie korzystam z żadnych składników sproszkowanych, wszystko robię na prawdziwych jajkach, śmietanie, mascarpone, owocach. Dżemy i inne przetwory, które wykorzystuję, również są własnej roboty - podkreśla Benita Nowak. - Torty są bardzo starannie wykończone. Od zawsze miałam artystyczne zapędy - jako dziecko dużo malowałam, chodziłam do szkoły muzycznej. Teraz te zdolności przekładam na pracę cukierniczą - wszystkie moje słodkości są naprawdę estetyczne - zaznacza właścicielka.

Zanim powstała pracownia, pani Benita robiła wypieki w domu. - Wszystko zaczęło się w zasadzie od urodzin mojego syna. Poszukiwałam dla niego tortu na pierwsze urodziny, ale żadna z ofert cukierni nie spełniała moich oczekiwań. Postanowiłam zatem przygotować tort sama. Kolejny zrobiłam za rok - dla córki. Wypieki posmakowały i zaczęłam piec dla znajomych. Zamówień było coraz więcej, więc postanowiłam zająć się tym na poważnie. I oto otwieram pracownię - mówi z uśmiechem.

Bake a Cake to przede wszystkim miejsce, gdzie powstają słodkości. - Nie prowadzę cukierni jako takiej. Każdy może wejść do pracowni z ulicy, ale nie dostanie słodkości od ręki. Może natomiast podglądać moją pracę, zobaczyć, w jakich warunkach i przy użyciu jakich produktów powstają wypieki. Wszystko przygotowuję na zamówienie - mówi Benita Nowak. W przyszłości w pracowni mają także być prowadzone szkolenia cukiernicze.

ZOBACZ TAKŻE:

Najlepsze seriale 2018 roku. Jaki wybrać na wieczór? Zobacz najciekawsze

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto